(A cikk forrása: Lakásfelújítás Blog)

Izgalmasat, újat kitalálni már-már kötelező a divat világában. Bőséges és érdekes kínálattal sorakoznak a lakberendezési trendek idén is, lehetőséget adva valami különleges, valami nagyszerű kipróbálására. 2016 dekorációs megoldásai sokfélék, a kérdés, mennyit költhetünk a dizájnra, mit engedhetünk meg magunknak, és mit nem. A határ ugyanis a csillagos Ég, ha divatról van szó.

lakberendezés lakberendezési trendek

Ötlet, tervezés, megoldás

Belsőépítészeti tervezés részben a szakember, részben a lakás tulajdonosának feladata. A közös munka hozza meg a látványos eredményt, hozza létre azt az álomotthont, ahol kellemes a tartózkodás akár hosszú távon is.

Az aktuális trendek befolyása a lakásdivatra kétségkívül óriási. Nemcsak a magazinok, de a közösségi média is ontja az információkat és bizarr ötleteket, buzdít önmegvalósító kreativitásra. Már tudjuk, stílusos otthon után vágyakozva nem mindegy, mit teszünk a falra, hogyan használjuk ki lakásunk készen kapott beosztását.

 

Akinek már van tapasztalata a lakberendezést illetően, elismeri, a kevesebb néha több. Mindenképpen fontos a személyes kapcsolat kiépítése az épülettel és a szobákkal, jó tudni, mihez akarunk kezdeni az ingatlan adottságaival. Megálmodhatjuk a vagányabb, merészebb kialakítású tereket, vagy lelkesedhetünk a szolidabb klasszikus formákért.

A saját színvilág megteremtése önmagáért beszél. A választás rajtunk áll! Mindig saját ízlésünktől tegyük függővé lakásunk kinézetét, berendezését. Ízlés dolgában ne legyünk megalkuvóak, a személyes igényeink domináljanak, ne mások véleménye.

Design trendek

Az amerikai és az európai lakberendezési tippek összehasonlításakor kiderül, hogy mindig van új a Nap alatt. A kölcsönös egymásra hatás jegyében, a kontinensek kultúrájából kiindulva szerveződnek meg azok a mélyre ható stílusirányzatok, melyek alapjaiban megváltoztatták a konyha és a fürdőszoba szerepét. A konyha hangulatos mini otthon lett, a fürdőszoba pedig valóságos szobává alakult.

A nappalikból kikerülő vagy elbúvó TV új perspektívákat kínál immár a család figyelmének lekötésére. A fókuszba a mindig mutatós kandalló került, mely nem csak a hideg téli estéket teszi hangulatossá. Figyelembe véve a közízlést, érdemes elgondolkodni a texturált falpanelek és csempék kombinált használatán, ami némi extravaganciát kölcsönöz a falfelületeknek.

A 3D-s hatás eléréséhez módszeres kidolgozásra van szükség, alapos felkészülésre a kivitelezéshez. 2016-ban a fa, az alumínium és az acél a legkedveltebb belsőépítészeti alapanyag, nem beszélve a szövetekről. Akár régi, akár új házról van szó, a szobák kialakításánál harmóniára kell törekedni, nem jó, ha a helységek túlságosan eltérnek egymástól. A színek, a burkolatok között legyen átmenet, összefüggés.

Tovább a teljes cikkre >>