A lakásfelújítás alkalmával nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, de az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani az a színek kiválasztása.

FürdőszobaA lakásfelújításkor felhasznált színek befolyásolják a lelki egyensúlyunkat és megváltoztathatják a terek vizuális méretét is.

Míg néhányan közülünk inkább a merész és élénk színekkel vennék körül magukat, mások szeretnének egy meleg, nyugodt környezetet kialakítani. Szakmai tanácsok hiányában nagyon sokan fordulnak inkább a semleges színekhez, nehogy hibázzanak a színek használatánál, különösen azoknál a színeknél, amelyek kiemelkednek a semleges színek közül.

Konyha

Ennek ellenére a lakberendezők nagymértékben támaszkodnak ezeknek a semleges színeknek a használatára, amikor lakberendezésről van szó, hogy egy vizuálisan kiegyensúlyozott helyiséget kapjanak.

 

A semleges színű belső teret, a fekete és fehér különböző árnyalataival is létre lehet hozni. A leggyakoribb színek: a bézs, a krém, a fehér, a fekete, a barna és a szürke árnyalatai. Ezeknek a színeknek a kombinációjával, megteremtheti otthona harmonikus színvilágát, amely javarészt a modern belsőépítészetben található meg. Azt is láthatjuk, hogy ezek a színek a természetes anyagok jellemzői, amelyeket modern lakberendezési stílus is felhasznál: fa, kő, tégla és a kovácsoltvas.

Konyha, étkező