A lakásfelújítás kivitelezések jelentős részét Budapesten is a panelfelújítás teszi ki.

Hasonló ez az arány az ország többi városában is. A panellakások, különösen azok, ahol még az eredeti víz, fűtés, és elektromos hálózat van, teljes felújításra szorulnak.

A lakásfelújítás a panellakások esetében azonban egy kicsit más szemléletet igényel a téglaépületekhez képest.

A panellakások beton tartófalaiban csak megfelelő statikai elemzések után készíthetünk új falnyílásokat. A villanyszerelés alkalmával nehézséget jelent a védőcsövek, vezetékek falba süllyesztése. A radiátor cserék esetében szükséges a szolgáltatói engedély, illetve a fűtőfolyadék leeresztése és visszatöltése.

A panelfelújításnak megvannak a megfelelő technológiai megoldásai, amelyekkel ezek a nehézségek megoldhatóak. Ehhez azonban megfelelően gyakorlott kivitelezőre van szükségünk. Olyanra aki képes megszervezi és kivitelezni a lakásfelújítás munkáit a panellakások esetében is.

Az internet lehetőségeit kihasználva, könnyen megtalálhatjuk a megfelelő kivitelezőt a lakásunk felújítására. Könnyen, hiszen ma már minden komolyabb kőműves kivitelező vállalkozásnak van weboldala. Ezen a weboldalon megtaláljuk a vállalkozás fő profilját, az elérhetőségeit, esetleg referenciáit.