Lakásfelújítás, bontásBudapesten manapság sok régi polgári lakás talál új tulajdonosra és kerül teljes felújításra.

Ezeket a régi patinás házakban található lakásokat többnyire befektetési céllal vásárolják az új tulajdonosok.

A felújítás mértéke és műszaki tartalma nagymértékben függ a hasznosítási céltól.

A lakás helyétől, a környék paramétereitől függően a hasznosítás lehet a bérbeadás, vagy a felújítás utáni tovább értékesítés.

A lakásfelújítás műszaki tartalma.

Úgy a bérbeadási, mint a továbbértékesítési szándék esetén is jellemző az igényesebb, az energetikai szempontokat is tartalmazó teljes felújítás. A polgári lakások felújításában járatos kivitelező szakember (balazsepites.hu) elmondása szerint, ezek a lakások általában nagyon lepusztult állapotban vannak. A felújításuk alkalmával cserére, vagy felújításra kerül valamennyi nyílászáró, teljes burkolat, víz, villanyvezeték cserét végzünk, és korszerű fűtési rendszert építünk ki.

A teljes lakásfelújítást komoly tervezési munka előzi meg. A tervezés vagy belsőépítész, lakberendező megbízásával, vagy a kivitelező és a tulajdonos közös munkájával történik. Ezt nem lehet megkerülni, hiszen számtalan esetben válaszfalak bontása, áthelyezése történik, komoly kondenzációs kazánnal működtetett fűtési rendszer kerül kiépítésre, a modern lakásbelső berendezéseit kiszolgáló víz és elektromos hálózatra van szükség, és még sorolhatnánk.