Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lakásfelújítás költségvetés

Az otthonunk felújítását egy komoly tervezés előzi meg.

lakásfelújítás lakásfelújítás költségeEnnek a tervezésnek fontos részét képezi a lakásfelújítás költségeinek minél pontosabb meghatározása.

A felújítás tervezésekor meg kell határoznunk, milyen új műszaki tartalmat szeretnénk, mit szeretnénk cserélni, milyen változtatások lesznek a belső terek elosztásában. Ezután fel kell mérnünk pontosan a lakás jelenlegi állapotát annak érdekében, hogy számolni tudjunk a kapcsolódó járulékos munkákkal is.

A terv és a meglévő állapotok ismeretében már tudunk költségbecsléseket kérni a lakásfelújítást végző kivitelezőktől. A kivitelezői díjak, költségek csak egy részét képezik a teljes felújítás költségeinek. A beépítendő, a tulajdonos által megvásárlásra kerülő anyagok, burkolatok, szaniterek árát a legegyszerűbben a különböző webáruházak, termékajánló, ár összehasonlító oldalakon található árak alapján tudjuk tervezni.

Az így összeállított lakásfelújítás költségvetés már komoly alap a felújítás munkálatainak részletekbe menő tervezéséhez.

Mindent egybe vetve általában ajánlatos egy megfelelő, partnerként is együttműködni képes kivitelező bevonása már a tervezés fázisában.

Ilyen kivitelező lehet az Otthon Team Ép-Tech Kft. Budapesten.

0 Tovább

Lakásvilágítás tervezése stílszerűen, egyszerűen

lakásvilágítása lakásfelújítás ötletekKi ne szeretne kényelmes lakásban élni?

Olyan környezetben, ahol jól érzi magát? A színek, az illatok harmóniájában lubickolni? Sokkal egyszerűbb teljesíteni e vágyakat, mint sokan gondolnák…

Egy otthon kialakítása lényegesen több puszta berendezésnél, a hangulat megteremtése legalább olyan fontos, mint maguk a megvásárolt tárgyak. A jó ízlésen múlik, mennyire lesznek látványra kellemesek a helységek, ahol tartózkodunk. Mielőtt beköltöznénk új lakásunkba vagy felújítanánk a meglévőt, mérlegeljük lehetőségeinket, és vessük össze az általunk ideálisnak vélt körülményekkel. Mi a teendő először is? A teljes hálózati terv elkészítése. Az épületgépész, a lakberendező és világítástechnikai szakember szoros együttműködésére kell mindenkor törekedni.

Az épületgépész a szerkezeti előnyök és hátrányok figyelembevételével teszi meg javaslatait. A lakberendező tanácsa is jól jön, ha bizonytalanok vagyunk, mit engedhetünk meg magunknak, és mit nem. Segít eldönteni, igazából mire van szükségünk. Tovább lépve a szervezésben: profi szerelőt hívjunk a világítás, áramellátás kiépítésére, ő a legfontosabbat, a személyiségünkhöz passzoló hangulatvilágítást biztosítja számunkra.

0 Tovább

Nagy belmagasságú ingatlanok: megoldás a galéria!

Az ingatlanvásárlás előtt állók körében nem a régi, polgári ingatlanok bizonyulnak a leginkább keresettnek.

Galéria a lakásban

Ennek oka nem más, mint a magas fűtési költségek, hiszen a sokszor 4-4,5 méteres belmagasságú helyiségeket rendkívül nehéz felfűteni, ráadásul sok esetben a nyílászárók is elég rossz állapotban vannak. Ha azonban ilyen ingatlannal rendelkezünk, vagy nem tudtunk lemondani róla kedvező ára, fekvése miatt, akkor se keseredjünk el, hiszen a nyílászárók cseréje után a nagy belmagassággal is van mit kezdeni.

A polgári lakások felújítása kapcsán a leginkább praktikus és trendi megoldásnak a galéria kialakítása bizonyul. Mindegy, hogy a nappaliba, a hálószobába, vagy a gyermekszobába álmodjuk meg az azonnal otthonos hatást keltő rendszert, mellélőni biztosan nem fogunk vele. Természetesen nem mindegy, milyen anyagokat használunk hozzá, és azok mennyire passzolnak a lakberendezési stílushoz. A szakemberek óva intenek a zömök, robosztust hatást keltő anyagoktól, helyettük a világosabb színeket, esetleg az üveg felületekkel történő kombinálást javasolják mind a lépcsőfeljáró, mind a korlát esetében.

0 Tovább

Polgári lakások felújítása Budapesten

Lakásfelújítás, bontásBudapesten manapság sok régi polgári lakás talál új tulajdonosra és kerül teljes felújításra.

Ezeket a régi patinás házakban található lakásokat többnyire befektetési céllal vásárolják az új tulajdonosok.

A felújítás mértéke és műszaki tartalma nagymértékben függ a hasznosítási céltól.

A lakás helyétől, a környék paramétereitől függően a hasznosítás lehet a bérbeadás, vagy a felújítás utáni tovább értékesítés.

A lakásfelújítás műszaki tartalma.

Úgy a bérbeadási, mint a továbbértékesítési szándék esetén is jellemző az igényesebb, az energetikai szempontokat is tartalmazó teljes felújítás. A polgári lakások felújításában járatos kivitelező szakember (balazsepites.hu) elmondása szerint, ezek a lakások általában nagyon lepusztult állapotban vannak. A felújításuk alkalmával cserére, vagy felújításra kerül valamennyi nyílászáró, teljes burkolat, víz, villanyvezeték cserét végzünk, és korszerű fűtési rendszert építünk ki.

A teljes lakásfelújítást komoly tervezési munka előzi meg. A tervezés vagy belsőépítész, lakberendező megbízásával, vagy a kivitelező és a tulajdonos közös munkájával történik. Ezt nem lehet megkerülni, hiszen számtalan esetben válaszfalak bontása, áthelyezése történik, komoly kondenzációs kazánnal működtetett fűtési rendszer kerül kiépítésre, a modern lakásbelső berendezéseit kiszolgáló víz és elektromos hálózatra van szükség, és még sorolhatnánk.

0 Tovább

Semleges színek használata lakásfelújításkor

A lakásfelújítás alkalmával nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, de az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani az a színek kiválasztása.

FürdőszobaA lakásfelújításkor felhasznált színek befolyásolják a lelki egyensúlyunkat és megváltoztathatják a terek vizuális méretét is.

Míg néhányan közülünk inkább a merész és élénk színekkel vennék körül magukat, mások szeretnének egy meleg, nyugodt környezetet kialakítani. Szakmai tanácsok hiányában nagyon sokan fordulnak inkább a semleges színekhez, nehogy hibázzanak a színek használatánál, különösen azoknál a színeknél, amelyek kiemelkednek a semleges színek közül.

Konyha

Ennek ellenére a lakberendezők nagymértékben támaszkodnak ezeknek a semleges színeknek a használatára, amikor lakberendezésről van szó, hogy egy vizuálisan kiegyensúlyozott helyiséget kapjanak.

1 Tovább
«
12