Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Polgári lakások felújítása Budapesten

Lakásfelújítás, bontásBudapesten manapság sok régi polgári lakás talál új tulajdonosra és kerül teljes felújításra.

Ezeket a régi patinás házakban található lakásokat többnyire befektetési céllal vásárolják az új tulajdonosok.

A felújítás mértéke és műszaki tartalma nagymértékben függ a hasznosítási céltól.

A lakás helyétől, a környék paramétereitől függően a hasznosítás lehet a bérbeadás, vagy a felújítás utáni tovább értékesítés.

A lakásfelújítás műszaki tartalma.

Úgy a bérbeadási, mint a továbbértékesítési szándék esetén is jellemző az igényesebb, az energetikai szempontokat is tartalmazó teljes felújítás. A polgári lakások felújításában járatos kivitelező szakember (balazsepites.hu) elmondása szerint, ezek a lakások általában nagyon lepusztult állapotban vannak. A felújításuk alkalmával cserére, vagy felújításra kerül valamennyi nyílászáró, teljes burkolat, víz, villanyvezeték cserét végzünk, és korszerű fűtési rendszert építünk ki.

A teljes lakásfelújítást komoly tervezési munka előzi meg. A tervezés vagy belsőépítész, lakberendező megbízásával, vagy a kivitelező és a tulajdonos közös munkájával történik. Ezt nem lehet megkerülni, hiszen számtalan esetben válaszfalak bontása, áthelyezése történik, komoly kondenzációs kazánnal működtetett fűtési rendszer kerül kiépítésre, a modern lakásbelső berendezéseit kiszolgáló víz és elektromos hálózatra van szükség, és még sorolhatnánk.

0 Tovább

Kazáncsere, energetikai felújítás

Az otthonunk felújítása gyakran egy komplex energetikai felújítás is.

Gázkazán

Ha a lakás, családi ház felújítás esedékes, célszerű gondolnunk a hőszigetelésre és a fűtéskorszerűsítésre is. Az alacsony rezsiköltség nemcsak a komfortérzetünket növeli, és a pénztárcánkat kíméli, de az ingatlanunk forgalmi értéke is jelentősen megnő. A nyílászárók cseréjéről, az utólagos hőszigetelésről már sok szó esett a különböző szakportálokon. Foglalkozzunk most inkább a kazáncsere, a fűtéskorszerűsítés lehetőségeiről.

Az energiahatékony fűtési rendszert alapvetően két dolog biztosítja. Egy alacsony fogyasztású, többnyire kondenzációs gázkazán, és egy jól megépített, korszerűen szabályozható fűtési rendszer. Ha van egy kis szerencsénk, még pályázhatunk is valamilyen aktuális állami támogatásra is.

0 Tovább

Mit érdemes tudni a műanyag ablakokról

Műanyag, vagy nem műanyag ablak?

Műanyag ablak beépítéseLegyen szó egy új építésű házról vagy csak a lakásfelújítás során lecserélt ablakokról egy bizonyos ponton eljutunk abba a helyzetbe, amikor is döntenünk kell a műanyag ablakokat illetően. Ilyenkor sok kérdés merülhet fel bennünk, amire sokszor nem kapjuk vagy találjuk meg a választ.

A műanyag ablak a legoptimálisabb és a legkézenfekvőbb megoldás, ha ablakcsere kerül szóba. Ezek a típusú ablakok a kilencvenes évek végén jöttek divatba és az óta is aranykorát éli. Az emberek nagytöbbsége már lecserélte régi fakeretes ablakait, hiszen sokat olvashatunk a hatékonyságúról.

Amit érdemes tudni a műanyag ablakokról az, hogy nagyon jó a hő és hangszigetelésük, ezért jóval kevesebb hőt veszítünk télen és a zavaró hangokat is távol tartja otthonunktól. Egy másik nagyon fontos tényező, hogy jóval nagyobb az ellenállásuk a környezeti hatásokra, mint a klasszikusnak számító fakeretes, sima üveges ablakoknak.

0 Tovább

Semleges színek használata lakásfelújításkor

A lakásfelújítás alkalmával nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, de az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani az a színek kiválasztása.

FürdőszobaA lakásfelújításkor felhasznált színek befolyásolják a lelki egyensúlyunkat és megváltoztathatják a terek vizuális méretét is.

Míg néhányan közülünk inkább a merész és élénk színekkel vennék körül magukat, mások szeretnének egy meleg, nyugodt környezetet kialakítani. Szakmai tanácsok hiányában nagyon sokan fordulnak inkább a semleges színekhez, nehogy hibázzanak a színek használatánál, különösen azoknál a színeknél, amelyek kiemelkednek a semleges színek közül.

Konyha

Ennek ellenére a lakberendezők nagymértékben támaszkodnak ezeknek a semleges színeknek a használatára, amikor lakberendezésről van szó, hogy egy vizuálisan kiegyensúlyozott helyiséget kapjanak.

1 Tovább

Üdv a lakásfelújítás, lakberendezés ötletek blogján

Étvágygerjesztőnek talán kezdjünk néhány képpel.

Galéria

Polgári lakás felújítása

0 Tovább
1234
»